20-07-2012 tarihinde eklendi
İran'dan İsrail Açıklaması
İran Dışışleri bakanı suçlamayı reddetti

 

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, siyonist rejim yetkililerinin, Bulgaristan'ın Burgaz hava alanında, bir otobüste 
meydana gelen patlama'yla ilgili İran İslam cumhuriyetine yönelik suçlama ve iddialarına şiddetle tepki göstererek, ileri sürülen iddiaların gerçek dışı ve asılsız olduğunu belirterek yalanladı.

Mihmanperest önceki gün yaptığı açıklamasında, siyonist rejimin, devlet terörizmi konusunda tecrübeli ve öncü olduğunu belirterek,' Siyonist rejim Lübnan'da, Filistin'de ve bir çok ülkede, günahsız ve masum insanların kanını akıtan eylem ve saldırılar düzenlemiştir. Ve; İran'lı nükleer bilim adamlarına yönelik suikastların düzenlenmesinde bir numaralı sorumlu durumunda iken, şimdi, gayri meşru terör cinayetlerinin üstünün örtülmesi amacıyla başka ülkeleri suçlama ve karalama yoluna gitmektedir" diye konuştu.

Mihmanperest 'Siyonist rejim, kendi çirkin siyasi hedeflerine ulaşmak amacıyla işgal altındaki Filistin topraklarının içerisinde veya dış bölgelerde insanları öldürmekten kaçınmamaktadır' hatırlatmasında bulundu.

Mihmanperest açıklamasında İran İslam cumhuriyetinin, terörizmin en büyük kurbanlarından biri olduğunu belirterek, "İran İslam cumhuriyeti insanları öldürmek ve kanını akıtmanın doğru olmadığına inanmaktadır" diye konuştu.

Bulgaristan'ın Burgaz hava alanında İsrailli turistleri taşıyan bir yolcu otobüsünde meydana gelen patlamada 7 kişi ölmüş ve onlarca kişi de yaralanmıştı.

http://www.caferider.com.tr/iran-dan-israil-aciklamasi_h6757.html