30-07-2012 tarihinde eklendi
Malatya'da Davul Yobazlığı
"Sen nasıl davula karşı çıkarsın!"

 

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde, sahurda evinin önünde davul çalınmasından rahatsızlık duyduğunu ifade eden bir ailenin evi  taşlanıp camları kırıldı, evin yanındaki ahır ise yakıldı.

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Alevi ve Sünni vatandaşların birlikte yaşadığı Sürgü Beldesi'nde, sahurda evinin önünde davul çalınmasına karşı çıkan bir ailenin evi taşlanıp camları kırıldı, evin yanındaki ahır yakıldı. Tekbir getirip sloganlar attığı ileri sürülen kalabalık bir grub, olay yerine gelen  jandarma ekipleri havaya ateş açarak dağıttı.

Sürgü Beldesi'nde yaşayan Alevi ailelerden Evli Ailesi fertlerinin, önceki gün sahurda kapılarının önünden geçen davulcuya iddiaya göre, "Burada davul çalmayın" dedi. Davulcunun tepki göstermesi üzerine taraflar tartıştı. Beldede olay duyulunda dün gece toplanan 50 -60 kişilik grup,  Evli Ailesi'nin evinin önünde toplandı. İddiaya göre tekbir getiren grup evi taşlamaya başladı.

KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Evli taşlanan ve ahırı yakılan Hüseyin Hasan Evli, bugüne kadar Sürgü’de herkesin kardeşçe yaşadığını belirterek, "Bizim istediğimiz birlik beraberlik içerisinde yaşamak. Bugüne kadar kimseyi incitmedik, biz kardeş kardeş yaşamak istiyoruz" dedi.

JANDARMA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Olay sonrası çok sayıda jandarma ekibi beldede güvenlik önlemi alarak nöbet tutmaya başladı. Beldede bugün durumun sakin olduğu belirtildi.

Doğanşehir Kaymakamlığı'na vekalet eden Akçadağ Kaymakamı Erhan Günay, Doğanşehir Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Karaman, Sürgü Belediye Başkanı AK Partili Faruk Taşdemir ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri bugün Sürgü Beldesi'ne giderek inceleme yaptı.

CHP Malatya İl Yönetimi'nden bir heyet de bugün Evli Ailesi'nin ziyaret ederek bir süre görüştü.

**

Aslında bu yobazlık ilk değil. Her yıl aynı sorun yaşanıyor. 21. Yüz yılda davul çalmayı Ramazan'ın cüzzünden sayan ve bunu ibadetin bir parçasıymış gibi 

http://www.caferider.com.tr/malatya-da-davul-yobazligi_h6821.html