04-08-2012 tarihinde eklendi
İran ve Rus Diplomatlar Suriye’yi Görüştü
Dış Müdahale Olmadan Şiddet Sona Erdirilmeli

 

Rusya ve İran diplomatları, Suriye’de devam eden şiddet ve kanın dış müdahale olmadan acil sona erdirilmesine yönelik görüş birliğini ifade ettiler.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Cuma günü, Rusya Yakındoğu Özel Temsilcisi, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan’ı, İran tarafının isteği üzerine kabul ettiğini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, özellikle Suriye ve etrafındaki durum ile Yakındoğu ve Kuzey Afrika’daki güncel sorunlar hakkında fikir alışverişi yapıldı. Her iki taraf da Suriye’de kan akıtılmasının ve şiddetin acil durdurulması ve Suriye sorunlarına yönelik kararların her nereden gelirse gelsin dış müdahaleler olmadan Suriyelilerin kendileri tarafından çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada “Suriye içindeki çatışmanın barışçı çözümü için, BM ve Arap Ülkeleri Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan’nın BM Güvenlik Konseyi’nde onaylanan planı ve Suriye Hareket Grubu’nun 30 Haziran tarihli Cenevre Bildirgesi temelinde, uluslararası topluluğun yoğun uğraşlarının büyük önemi olduğunun altı çizilmiştir” dendi.

http://www.caferider.com.tr/iran-ve-rus-diplomatlar-suriyeyi-gorustu_h6866.html