08-08-2012 tarihinde eklendi
Salihi'den Türkiye Ziyareti Açıklaması
Ziyaret yararlı oldu

 

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, bazı konulardaki görüş farklılıklarına rağmen Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Salihi, Ankara ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ali Ekber Salihi, devlet televizyonundaki konuşmasında Ankara ziyaretini "zamanında ve yararlı", ikili ilişkileri de "olumlu ve yapıcı" olarak nitelendirdi.

Salihi, ''İki ülke, ilişkilerin daha da derinleştirilmesi amacında, tabii ki görüş ayrılıkları da var, ancak bunların ilişkiler üzerinde olumsuz etkisi yok'' dedi.

Türkiye'nin, İranlı bazı yetkililerin açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı ifade ettiğini belirten Salihi, Ankara'nın ülkesine karşı olumsuz bir yaklaşımına şahit olmadıklarını söyledi.

İranlı yetkililerden, açıklamalarında farklı bakış açılarını da dikkate almalarını isteyen Salihi, Türkiye ile dostluk ve yakınlığa önem verdiklerini kaydetti.

Salihi, Ankara ziyaretinde Suriye'de kaçırılan İran vatandaşlarının serbest bırakılmasının da ele alındığını, Türkiye'nin bu konuda elinden geleni yapacağından emin olduğunu söyledi.

http://www.caferider.com.tr/salihi-den-turkiye-ziyareti-aciklamasi_h6899.html