13-08-2012 tarihinde eklendi
İslam Dünyası Gücünü Birleştirmeli
Gönül birlikteliğine ihtiyaç var

 

Ahmedinejad, Mekke'de düzenlenecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı liderler oturumuna katılmak için bugün Arabistan'a hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, "Düşmanlar tüm güçlerini devreye sokmuş bulunmaktalar. Böyle bir ortamda müslüman halklar ve grupların gücünün önemli bir bölümü birbirlerine darbe indirmek ve birbirlerini silmek yönünde kullanılmaktadır" dedi.

İslam ülkeleri liderlerinin bu istişare toplantısında ele geçen fırsatı iyi değerlendirmelerini ve ortak bir karara varmalarını temenni eden Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Mekke oturumunda tüm ülkeler kendi görüş açılarını beyan edecekler ve İran'da kendi görüş açısını dile getirme hususunda iyi bir fırsatı bulmuştur" dedi.

Ahmedinejad, genel oturumun yanı sıra öteki ülkelerin liderleri ile de ikili görüşmeleri olacağını ve bu görüşmelerde ikili, bölgesel ve mevcut gelişmelerin ele alınacağını bildirdi.

Dünyanın, bölge ve İslam ülkelerinin mevcut konumunun çok tehlikeli bir aşamadan geçtiğini belirten Ahmedinejadi, liderler oturumunun, İslam ülkeleri arasında gönül birlikteliği oluşturmasını ve fırsatı düşmandan almasını temenni ettiğini söyledi.

http://www.caferider.com.tr/islam-dunyasi-gucunu-birlestirmeli_h6931.html