14-08-2012 tarihinde eklendi
İran'a Yönelik Yeni Yaptırımlara Rusya'dan Tepki
ABD'nin baskı ve şantajları kabul edilemez

 

 Rusya Dış İşleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Departmanı Müdür Yardımcısı Mariya Zaharova’nın yaptığı açıklamaya göre Moskova, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırımlarını kesinlikle kabul edilemez buluyor.

Zaharova, "Rusya, BM Güvenlik Konseyi tarafından belirlenen, İran’la işbirliğine yönelik sınırlandırmalara harfiyen uyuyor. Ancak biz, İran nükleer programı kaygılarından dolayı Washington’un çok sayıda keyfi ve uluslararası hukuka kaba bir şekilde karşı yaptırımlarını kabul etmiyoruz.", dedi. Zaharova açıklamasında şunun altını çizdi: "Amerikan hukukunun, Amerikan sınırları dışına yayma çabaları kesinlikle kabul ve izin verilemez."

Rusya Dış İşleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Departmanı Müdür Yardımcısı, ABD’nin başka ülkelerin şirket ve bankalarına karşı açık şantaj metotlarını reddettiklerini açıkladı.

Geçen hafta ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Suriye Devlet Petrol Şirketi Sytrol’ün İran enerji şirketiyle ortaklığına cevap olarak, Sytrol şirketine yönelik yaptırımları devreye soktuğunu hatırlatalım.

http://www.caferider.com.tr/iran-a-yonelik-yeni-yaptirimlara-rusya-dan-tepki_h6934.html