23-08-2012 tarihinde eklendi
Amerika Hâlâ Kabadayı
George W. Bush'tan kurtulmak yetmedi.

Independent yazarı Owen Jones, ABD Başkanı Barack Obama'nın dış politikasını değerlendirdiği yazısında "George W. Bush'tan kurtulmak yetmedi. Amerika hâlâ kabadayı" diyor.

Yazar Obama iktidara geldikten sonra sivil ölümleri nedeniyle özellikle Pakistan'da büyük öfke kaynağı olan insansız uçak saldırılarının katlanarak arttığını, Guantanamo'daki gözetim kampının hâlâ açık olduğunu, Washington'un Orta Doğu politikasının hiç olmadığı kadar kendi çıkarlarına endekslendiğini belirtiyor. Jones, ABD'nin İsrail'e baskı yapamadığını, Suudi Arabistan'la 60 milyar dolarlık silah anlaşması imzaladığını, Bahreyn'de demokrasi yanlısı gösterileri silahla bastıran yönetime askeri teçhizat verdiğini belirterek şöyle diyor:

"Mesele Obama değil, Amerika'nın gücü. Ama tüm çabalarına rağmen ABD'nin ağırlığı azalıyor. ABD 1991'de küresel hasılanın dörtte birini temsil ediyordu, şimdi bu oran beşte birin altına indi. Mali kriz ekonomik gücün Doğu'ya ve Latin Amerika'ya kaymasına neden oldu. Ve Irak savaşı Amerikan ordusunun itibarına ve yenilmezliğine darbe vurmakla kalmadı, Orta Doğu'da İran'ın gücünü artırdı."

http://www.caferider.com.tr/amerika-hl-kabadayi_h6982.html