28-08-2012 tarihinde eklendi
Kılçdaroğlu'nun Suriye Mektubuna Erdoğan'dan Yanıt
Erdoğan: Öneri ısrarı çözüm sürecini baltalıyor

 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriye konusunda kendisine gönderdiği mektuba verdiği cevabi mektupta, ”Suriye’de yaşanan gelişmelere karşı Türkiye’nin ’etkili ağırlık koyabilecek iken’ bunu yapamadığı iddianız gerçeklerle bağdaşmamaktadır” ifadelerine yer verdi.
 
Erdoğan, , ”Mektubunuzda Suriye rejiminin katliamlara devam etmek konusundaki ısrarının her türlü çözüm sürecini baltaladığını görmezden gelmektesiniz” ifadelerine yer verdi.
 
Erdoğan, ”CHP’nin, haklı olan halklardan yana daima açık ve net bir tutum içinde olması beklenirdi. Zalim ile mazlum, katil ile maktul, haklı ile haksız arasında ayrım yapmayan siyasi bir tutum insani ve ahlaki değildir. CHP yönetimi bu insani ve ahlaki zaaf ile maluldür. Bu tutumun, Suriye krizine çözüm üretmesi mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.
Erdoğan, , ”Türkiye’nin Mart 2011’den bu yana üzerinde çalıştığı ve en son Cenevre toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride yer alan planı, yeni ve orijinal bir öneri gibi sunmaktasınız ve yine mektubunuzda Suriye rejiminin katliamlara devam etmek konusunda ısrarının her türlü çözüm sürecini baltaladığını görmezden gelmektesiniz” ifadelerine yer verdi.
http://www.caferider.com.tr/kilcdaroglu-nun-suriye-mektubuna-erdogan-dan-yanit_h7016.html