30-08-2012 tarihinde eklendi
Suriye’deki Terör Eylemlerin Soruşturulmalı


 

  Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Bilgi ve Basın Bürosunun Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Moskova’nın Suriye’de gerçekleştirilen terör eylemlerinin soruşturulmasında ısrarcı olduğunu ve bunun için BM ve Arap Ülkeleri Birliği temsilcilerinin soruşturmaya katılımının sağlanmasını önerdiği belirtiliyor. Terör eylemleri, Moskova’da kararlılıkla kınanıyor. Yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığının, "Çıkarı olan bazı güçlerin Suriye’deki gerginliği daha da kızıştırma ve siyasi çözüm yolunda atılan her adımı başarısızlığa uğratma girişimlerinden ellerini çekmediği yönünde bir şüphesinin olmadığı" belirtiliyor.
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın, Suriye’deki krizin siyasi çözümden başka bir alternatifinin olmadığı yönündeki duruşunu yeniledi. Moskova istisnasız tüm tarafların acil ateşkes ilan etmesinden ve çatışmanın Suriye sorununun çözümüne yönelik hâlihazırda var olan uzlaşı, Kofi Annan planı ve Cenevre Antlaşmaları temelinde siyasi bir zemine geçirilmesinden yanadır.
 
Daha önce bazı basın yayın organları Daraya’da, sivil Suriye vatandaşlarına yönelik katliamı bildirmişti. Şam yakınlarındaki Daraya şehrinin kurtarılmasından sonra, şehirde bulunan hükümet kuvvetlerince aralarında kadın ve çocukların bulunduğu iki yüzden fazla insan cesedi tespit edilmişti. Ayrıca bir gün önce Şam’ın güneydoğusunda bir mezarlığın yakınında park halinde bulunan bir otomobilin patlaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.
http://www.caferider.com.tr/suriyedeki-teror-eylemlerin-sorusturulmali_h7040.html