01-09-2012 tarihinde eklendi
Myanmar'da BM Personeline Hapis Cezası
Gerginliğin devam ettiği belirtiliyor

 

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar'ın Arakan Eyaleti'nde Haziran ayında çıkan olaylarla ilgili olarak iki Birleşmiş Milletler personelinin hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

BM Genel Merkezi'nde basına açıklama yapan BM sözcüsü Martin Nesirky, Bir BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve bir Dünya Gıda Programı (WFP) personelinin ve ayrıca UNHCR ile birlikte çalışan bir kuruluş personelinin Myanmar'ın batı kısmında bulunan Maungdaw şehrindeki bir mahkemece mahkum edildiklerini söyledi.

Nesirky, Myanmar'ın başkenti Yangon'dan BM yetkililerine, yerel yetkililer tarafından bundan başka bir bilgi verilmediğini de belirtti.

Nesirky, Myanmarlı yetkililerden herhangi bir karara varmadan once resmi ve tam olarak personelin neyle suçlandığının bildirilmesini istediklerini söyledi ve hapsedilen personele uluslararası sözleşmeler uyarınca davranılması gerektiğini vurguladı.  

Haziran ayında, Arakan Eyaleti'nde yaşanan şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti. Arakan'daki etnik budistler ile Rohingya müslümanları arasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle en az 12 kişi ölmüş, 30 bin kişi yerlerinden edilmiş, yüzlerce ev de yıkılmıştı.

Birleşmiş Milletler ülkedeki şiddet olayları nedeniyle Arakan Eyaleti'nin başkenti Sittwe ile Maungdaw ve Buthidaung kentlerindeki personelinin bir kısmının istekleri doğrultusunda geçici olarak yerlerini değiştirmişti.

http://www.caferider.com.tr/myanmar-da-bm-personeline-hapis-cezasi_h7057.html