12-09-2012 tarihinde eklendi
Iğdır Dört Ayrı Dilde Tanıtılacak


 

 Iğdır İlinin coğrafi ve kültürel tanıtımı adına Iğdır İl Özel İdaresi desteği ile  hazırlanan Farsça, Rusça, İngilizce ve Türkçe Iğdır tanıtım filmi güncelleştirilerek çoğaltımı yapıldı.
 
Her ayrı dil için 500 er adet olmak üzere toplam 2000 adet  basılan Iğdır tanıtım filmi ilimize gelen yerli ve yabancı turistlere hediye edilmek üzere Iğdır Valiliği ve Iğdır Kültür Turizm Müdürlüğüne teslim edildi.
 
Coğrafi açıdan oldukça önemli bir statüye sahip olan ilimizi gerek yurt dışı,  gerekse yurt içinde daha iyi tanıtabilmek amacıyla hazırlanan Iğdır tanıtım filminde başlıca; Iğdır ‘ın tarihi, coğrafi konumu, Iğdır ‘ın tarım ve hayvancılık ürünlerinin yanı sıra dünyaca ünlü Ağrı Dağı, Nuh Tufanı, Tarihi Ejder Kervansarayı, Tarihi ipek yolu,  Amarat kümbeti, Soykırım Anıt ve Müzesi, Tuz Mağaraları, Karakale, Korhan Kalesi, Süreyya Çeşmesi ve Iğdır ın üç ülkeye açılan sınır kapıları konu alındı.
 
Turizm alanında  son zamanlar yerel ve ulusal basında adından sıkça söz ettiren ilimiz dört ayrı dilde hazırlanan tanıtım filmi sayesinde Iğdır ‘ın yurt içi ve yurt dışında tanıtılmasında önemli bir boşluğu dolduracak.
http://www.caferider.com.tr/igdir-dort-ayri-dilde-tanitilacak_h7151.html