12-09-2012 tarihinde eklendi
Batı Terörü Kınamıyor
Suriye ve Irak'taki teröre göz yumuyorlar

 

BM Güvenlik Konseyi bazı üyelerinin, Suriye ve Irak’ta gerçekleştirilen bir dizi terör olayları kınamayı reddetmelerini gazetecilere yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı devletlerin, politikaları açısından uygun gördükleri terör eylemlerinin kabul edilemez olduğunu düşünmediklerini bildirdi.
 
İnterfaks ajansının haberine göre Lavrov: “Batı açısından siyasi uygunluğa bakıldığı zaman terör saldırıları, onlar için kabul edilebilir oluyor. İş ortaklarımız benim bu konudaki şüphelerimi yalanlarlarsa çok memnun olurum, ancak şimdilik, düşüncelerimi muhafaza etmekten başka bir seçimim yok.” dedi.
 
Vzglyad gazetesinin haberine göre Rusya, daha önce Suriye’nin Halep kentinde meydana gelen bir dizi terör eylemlerini kınayan bildiri tasarısının kabul edilmesinde başarılı olamadı.
 
Rusya BM Daimi Temsilciliği’nin Salı günü yaptığı açıklamasına göre Bağdat ve Irak’ın diğer şehirlerinde gerçekleştirilen terör olaylarını kınayan benzer bir bildiri tasarısı, 10 Eylül’de, BM Güvenlik Konseyi üyeleri arasında dağıtıldı. Yazıda, ölen ve zarar görenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri belirtildi, ayrıca terör olaylarının her türlüsünün, uluslararası barış ve güvenlik için ciddi bir tehdit oluşturduğuna ve hiçbir mazereti olamayacağına işaret edildi. Rusya tarafının tüm çabalarına rağmen sadece Irak’taki terör saldırıları ile ilgili belge metni üzerinde anlaşmaya varılabildi
http://www.caferider.com.tr/bati-teroru-kinamiyor_h7153.html