18-09-2012 tarihinde eklendi
Dempsey: Türkiye'yle Çok Özel Dönemdeyiz
Görüşme sonrası komutanlar açıklama yapmadı

 

Suriye’de yaşananların bölge için ne anlama geldiğinin Türkiye’de daha iyi anlaşılması için görüşmelerini genişletmek isteyen ABD Genelkurmay Başkanı, iki ülke arasındaki ortak çıkarlara da vurgu yapıyor.
 
“Bu dönem ortak çıkarlarımızı konuştuğumuz en özel dönemlerden biridir. Şimdilerde Türkiye’nin Suriye’deki çıkarları bizimkilerle tamamen örtüşmektedir. Suriye’de şimdi bir insani kriz yaşanıyor. Ama aynı zamanda kimyasal ve biyolojik silah çoğaltma ya da bu silahların kontrol noksanlığı konusunda bariz bir risk var. Suriye’nin balistik füzeleri kullanma riski de bulunuyor.”
 
Dempsey: Kapsamlı işbirliği yapmalıyız
 
Suriye’deki kriz alanlarını tarif eden General Dempsey, Türkiye ziyaretinde tüm bölge için tehdit oluşturan bu krizin bertaraf edilmesi için geniş kapsamlı işbirliği yolları bulmayı hedefliyor.
 
Türkiye ziyaretinin ikinci gününde ABD Genelkurmay Başkanı mevkidaşı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le görüştü.
 
Görüşmenin ardından komutanlar açıklama yapmadı.
 
TSK: Bölgesel güvenlik ve terörle mücadelede işbirliği konuşuldu
 
Türk Genelkurmayı ise resmi siteden yayınladığı açıklamada Dempsey'in Genelkurmay Başkanlığını ziyaret ettiği, görüşmelerde, bölgesel güvenlik, iki ülkenin NATO kapsamındaki ilişkileri, Afganistan'da son dönemde meydana gelen olaylar ile terörle mücadelede işbirliği ve istihbarat paylaşımı konularının ele alındığını duyurdu.
 
ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey’nin Türkiye ziyaretinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yapması bekleniyor.
 
Türkiye son iki ayda gelen üçüncü üst düzey Birleşik Devletler yetkilisi General Dempsey oldu. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ağustos başında CIA Başkanı David Petraeus da Eylül başında Türkiye’ye gelmiş ve Suriye’ye ilişkin temaslarda bulunmuştu.
http://www.caferider.com.tr/dempsey--turkiye-yle--cok-ozel-donemdeyiz_h7213.html