18-09-2012 tarihinde eklendi
Photokina Heyecanı Başlıyor


 

  Almanya’da her iki yılda bir düzenlenen dijital fotoğrafçılık fuarı Photokina başlıyor. 23 Eylül’e kadar sürecek fuarda, 41 ülkeden binden fazla firma dijital fotoğrafçılık dünyasındaki yenilikleri tanıtacak.
 
Fotoğrafçılık branşı, tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da yükselişte. Artan talebin, Almanya'da fotoğrafçılık branşına 2012 yılında 20 milyar euroluk ciro getirmesi bekleniyor. Bu cironun 17 milyar 500 milyon euroluk bölümünün özel tüketimden kaynaklanacağı tahmin ediliyor. Fotoğraf makineleri, aksesuarlar ve fotoğraflar üzerinde oynamaya imkân veren programlar sayesinde fotoğraf dünyası Almanya’da altın çağlarından birini yaşıyor. Fotoğraf Sanayicileri Derneği Başkanı Christian Müller-Rieker şöyle konuşuyor: “Hiçbir branşta olmadığı kadar ürün ve arz çeşitliliğimiz var. Örneğin mobil görseller dünyasına bakacak olursak, uygulamalar, filmler, interaktiflik bunun bir göstergesi.”
 
 Almanya’da istihdam piyasasının iyi durumda olması ve ücretlerin yüksekliği, özel tüketimi canlandırıyor; ancak yeni ürünlerin etkisini de yadsımamak gerekiyor: “Akıllı telefonlardaki yeni uygulamalara bakalım mesela, yalnızca uygulama mağazalarında bile şu anda 9 binden fazla fotoğraf ve video uygulaması var. Buna bir de Android işletim sistemlerinin kullanıldığı cihazlardaki binlerce uygulama ekleniyor. Dünya çapında yaklaşın 100 bin kişi yeni uygulamaların geliştirilmesi için çalışıyor.”
 
Uzmanların öngörülerine göre mobil cihazlardaki uygulama pazarı 2015 yılına kadar 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak. Almanya’da 2012 yılında bu uygulamaların 350 milyon euro dolayında ciro yaratması bekleniyor. Dijital fotoğrafçılığın bundaki payının ne kadar olduğu hakkında kesin bir bilgi verilemese de, akıllı telefonlarla cebe inen dijital fotoğraf teknolojisinin branşlar arasındaki sınırları kaldırdığı ve fotoğraf dünyasında büyük bir değişime yol açtığı ifade ediliyor.
 
Almanya’da artık hemen herkesin en az bir adet fotoğraf makinesi olduğu, bazı tüketicilerin ise birden fazla makineye sahip olduğu tahmin ediliyor. 2012 yılında toplam 34 milyon fotoğraf makinesi satıldı. Her üç en fazla beş yıl aralıklarla tüketicilerin yeni bir fotoğraf makinesi aldığı sanılıyor.
http://www.caferider.com.tr/photokina-heyecani-basliyor_h7215.html