20-09-2012 tarihinde eklendi
İsrail, Gazze’ye hava saldırısı düzenledi


 

 Perşembe günü, İsrail Savunma Ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre dün gece düzenlenen hava saldırısının hedefinde, İsraillilere karşı terör eylemi hazırlığında bulunan bir Filistin sınır muhafızı vardı.
 
Refah şehrine düzenlenen bombalı saldırıda otomobilde bulunan iki Filistinli öldü, bir kişi de yaralandı. RİA Novosti’nin bildirdiğine göre ölen iki kişinin adları yerel gazetede yayınlandı ve bu kişilerin İsrail Ordusu ve Güvenlik Servisi tarafından arananlar listesinde yer aldığı ifade edildi.
 
Filistinliler ise her üç kişinin İçişleri Bakanlığı Sınır Komitesi çalışanları olduklarını ve Mısır’la sınır bölgesinde görev yaptıklarını iddia etti.
 
RİA Novosti’nin bildirdiğine göre İsrailli askeri yetkililer ise, gece düzenlenen hava saldırısı hedeflerinin az bilinen “El Aksa Savunucuları” örgütü üyesi olduklarını iddia ediyor. İsrailli yetkililer, bu kişilerin, Mısır üzerinden İsrail'e patlayıcı ve intihar bombacıları aktarma girişimlerinde bulunduklarını, içinden birinin ise İsrail vatandaşlarına yönelik terör eylemi hazırlığının son aşamasında olduğunu belirtti.
http://www.caferider.com.tr/israil-gazzeye-hava-saldirisi-duzenledi_h7252.html