20-09-2012 tarihinde eklendi
Ahmedinejad: BM Toplantısına Hazırım
Bağlantısızlar dönem başkanı olarak katılıyor

 

  İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM ziyareti için detaylı bir programın hazırlandığını, milletin kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmeyi umduğunu belirtti.
 
 - Ahmedinejad “BM Genel Kuruluna katılarak İran milletinin dünyanın önemli sorunları ve bu krizlerden çıkış yolları konusundaki tutumunu açıklayacağız” dedi.
 
Cumhurbaşkanı sıfatıyla BM Genel Kuruluna son katılması olacağına işaret eden Ahmedinejad, “Bu ziyarette bir özet yapmalıyız ve şu anda her kesin muzdarip olduğu dünyadaki krizlerden çıkış yolları için bir çözüm sunmalıyız. New York’ta ikili görüşmelerimiz de olacak ve bu görüşmelerde hem genel politikaları ilerletmeli hem de ikili ilişkileri izlemeliyiz.
Bağlantısızlar (NAM) dönem başkanı sıfatı ile de hareket için gerekli kuruluşların oluşturulması ve yapısal değişikliği konusunda da yetkililerle temaslarımız olacak. Bugün dünyada sorunlar bazı ülkelerde de çatışmalar var. Bu ziyarette NAM’ın temel kuruluşlarını kurmak için ön anlaşmalara varmayı umuyoruz” dedi.
http://www.caferider.com.tr/ahmedinejad--bm-toplantisina-hazirim_h7253.html