21-09-2012 tarihinde eklendi
Ahmedinejad Kutsal Savunma Haftasında Konuştu
İsrail kendi korumak için komplo peşinde

 

İran İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusunun en yeni kazanımı olarak “Ra’d” hava savunma sistemi bugün sabah “Kutsal Savunma Haftası”nın ilk günü olması münasebetiyle İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin-ks- türbesi alannında ve Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın katılımıyla düzenlenen askeri geçit töreninde ilk kez olarak sergilendi. 
 
“Tair-2” füzeleriyle donanımlı olan bu sistem sayesinde 50 kilometre uzaklıkta ve 75.000 foot yükseklikte olan hedefleri vurmak mümkün. 
 
Tamamen yerel bir ürün olan bu sistem “book” sistemi olarak bilinen doğulu örneğinden daha gelişmiş bir düzeyde. 
 
Bu sistemin üretim ve kullanımı muhtelif alanlarda ülkenin savunma gücünü arttırabilecek.
 
Cumhurbaşkanı Dr Mahmud Ahmedinejad bugün sabah “Kutsal Savunma Haftası”nın ilk günü olması münasebetiyle İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin-ks- türbesi alanında düzenlenen askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, kutsal savunma haftası nedeniyle tebriklerini ifade ederken “İran halkının kutsal savunması, dünya arenasında büyük bir hadise ve şeffaflaştırıcı bir faktördü. Bu savunma aynı zamanda tüm insanlık için çok kıymetli bir tecrübe niteliğinde” dedi. 
 
Dr Ahmedinejad daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Batıya bağımlı en sert bir diktatörlüğün yıllarca süren istilasının ardından mümin bir halk semavi bir adamın liderliği altında boş ellerle kıyam ederek zorba güçlere galip geldi ve özgürlük, tevhit ve adaleti haykırdı.” 
 
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşmasının devamında, insan hakları ve uluslararası güvenliğin savunucusu olduklarını iddia edenlerin bu yöndeki tüm sloganlarını ayakları altına alarak, kentlere kimyasal saldırı düzenlemeye bahane buldukları ve en kaba diktatörlükleri desteklediklerini hatırlatarak “İslam inkılabı ve kutsal savunmamız sayesinde onların tüm sloganlarının yalan olduğu ortaya çıktı” diye vurguladı. 
 
Ahmedinejad ayrıca, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirirken, kültürsüz İsraillilerin kendilerini kurtarabilmek için etnik, dini-mezhebi çatışmalar yaratma komplosunu takip ettikleri uyarısında bulundu.
http://www.caferider.com.tr/ahmedinejad-kutsal-savunma-haftasinda-konustu_h7268.html