24-09-2012 tarihinde eklendi
Irak Hükümetinden ABD'nin Planına Tepki
Karar bizi bağlamaz

 

 Irak hükümeti, ABD’nin Halkın Mücahitleri adlı terör örgütünü terör listesinden çıkarma planını kınadı.  
 
Halkın Mücahitleri örgütü Irak dâhil uluslararası toplum tarafından terörist bir örgüt olarak görüldüğünü, bu örgütün başta İran olmak üzere Iraklılara yönelik olarak ta çok sayıda terör eylemleri gerçekleştirdiğini söyledi.   
 
Bu örgüt, Iraklı Kürtlere yönelikte katliamlar yaptığını ve Irak’ta Saddam Hüseyin’e yönelik 1991 intifadasında diktatör Saddam Hüseyin ve müttefiklerinin safında savaştığını ve işbirliği yaptığını vurguladı.   
 
Başbakan Nuri el-Maliki'nin ofisinden Pazar günü yapılan açıklamaya göre, Irak hükümeti, bir terör örgütü olan Halkın Mücahitlerine yönelik Washington’un terör listesinden çıkarma planını kınayarak Irak hükümetinin bu terör örgütüne yönelik tavrını değiştirmeyecektir denildi.   
Açıklamada ayrıca Bağdat bulunan Eşref kampına gelen terör örgütü üyelerini ülkeden çıkarılması konusunun BM’ye iletildiği ifade edildi.   
 
İsimleri açıklanmaya iki ABD yetkilisi kararın resmen gelecek hafta açıklanacağını söyledi.
 
ABD yetkililerine göre, 2000 yılının şubat ayından bu yana örgütün Bağdat dışından yeni üsse taşındığı vurgulanırken Eşref kampında 1,400 1,200 halkın mücahitleri adlı örgüt üyesi bulunuyor.
 
İran ise defalarca terör örgütü üyelerinin sınır dışı edilmesi noktasında Irak hükümetine çağrıda bulunmuş ancak ABD hükümeti Bağdat üzerinde baskı oluşturmuştu.
http://www.caferider.com.tr/irak-hukumetinden-abd-nin-planina-tepki_h7301.html