25-09-2012 tarihinde eklendi
Hakaret Filmini Yasaklamak İçin Acele Ediyor


 

  Moskova Tver Mahkemesi, savcılığın ‘Müslümanların Masumiyeti’ filminin aşırı içerikli olarak kabul edilmesi yönündeki talebini daha erken bir tarihte inceleyecek. Duruşma 1 Ekim 2012 tarihinde gerçekleşecek. Daha önce duruşma 17 Ekim tarihi için kararlaştırılmıştı.
 
ABD’de çekilen ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmden bazı kesitler 11 Eylül terör eylemlerinin yıl dönümünde internette yayınlanmıştı. ‘Müslümanların Masumiyeti’ filminin Arap ülkelerinde yayınlanmasından sonra Amerika karşıtı protesto gösterileri boy göstermeye başlamıştı.
 
Google, içeriğin Youtube video paylaşım sitesinin kulanım kurallarına aykırı olmadığı için filmi ve filmin fragmanını Youtube’dan kaldırmayı reddetti.
 
Eğer Tver Mahkemesi filmin içeriğini aşırı unsurlar içerdiğini kabul ederse, filmin Rusya’da dağıtımı resmi olarak yasaklanacak. Ayrıca bazı bölgelerdeki yerel savcılıklar duruşmaya kadar Youtube sitesine erişimin bloke edilmesi için internet sitelerine baskı yapmaya başladılar. Ayrıca Vkontakte sosyal iletişim ağı da savcılıktan uyarı aldı.
http://www.caferider.com.tr/-hakaret-filmini-yasaklamak-icin-acele-ediyor_h7313.html