25-09-2012 tarihinde eklendi
Çin Suriye Tutumunu Yineledi
Çözüm dışarıdan dayatılmamalı

 

 Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi; Suriye'deki krizin tek doğru çözümünün siyasi diyalog olduğunu belirtti.
 
BM Suriye özel temsilcisi el-Ahdar el-İbrahimi ile New York’ta düzenlenen 76. BM Genel Kurulu Toplantıları çerçevesinde yaptığı görüşme ve Çin Haber Ajansı Xinhua’nın aktardığı açıklamalarında Yang; Çin’in Suriye konusunda adil, objektif ve sorumlu bir tutum takındığını, diyalogun pekiştirilmesinde etkin bir rol oynadığını söyledi.
 
Suriye'deki krizin oldukça hassas ve karmaşık olduğunu ifade eden Yang; siyasi diyalogdan başka doğru çözüm yolunun bulunmadığını söyledi. Yang; bu süreç içinde önceliğin tüm tarafların derhal şiddete son vermelerini sağlama ve diplomasi aracılığı ile en kısa zamanda siyasi diyalog başlatmak olduğuna işaret etti.
 
Çin Dışişleri Bakanı Yang; Suriye'deki krize çözümün dış taraflarca dayatılmaması gereğini ifade ederek, çözümü Suriye halkının kendi elleriyle ve kararıyla belirlemesi öneminin altını çizdi.
 
Yang; Suriye'de siyasi bir çözümün sağlanması yönünde ülkesinin el-İbrahimi’nin misyonuna desteğini yineledi.
 
Kendi tarafından el-İbrahimi; Suriye'deki durumların tehlikeli olduğunu ifade ederek, uluslararası toplumu bu ülkedeki gerginliğin hafifletilmesine yardımcı olmasını istedi.
 
El-İbrahimi; Suriye'deki krize siyasi çözüm bulma sürecinin önemli bir aşamada olduğunu belirtti.
http://www.caferider.com.tr/cin-suriye-tutumunu-yineledi_h7324.html