25-09-2012 tarihinde eklendi
İran'da Uluslararası Film Festivali
Festivale 35 ülkeden temsilciler katılıyor

 35 ülkeden 200'e yakın medya kuruluşunun iştirak ettiği 4. Uluslararası Film Festivali İran İslam Cumhuriyeti'nin başkenti Tahran'da başladı.

 23 Eylül Pazar günü gerçekleşen açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
  Törende hoşgeldinizi konuşmasını yapan evsahibi İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği (IRTVU) Genel Sekreteri Ali Kerimiyan katılımcılara seslendi.
 
  Kerimiyan'ın ardından konuşan İran İslam Cumhuriyeti İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani uluslararası alanda ciddi gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Bu gelişmeler, İslami radyo ve televizyonlar birliğinin önemini daha bir seçkin kılıyor" dedi.
 
  Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonar dünya'da ciddi sorunların yaşandığını, ABD'nin dünyayı tek kutuplu olarak yönetme siyasetleri izlediğini ve bu anlayış ve düşüncenin de Ortadoğu bölgesinde ciddi savaşlara yol açtığını belirten Laricani "Afganistan Irak, Lübnan ve Gazze'ye ABD tarafından yürütülen savaşlara işaretle de, Amerika, şimdilerde, İran'a yönelik ciddi ve büyük söylemler ve tehditlerde bulunuyor çünkü tek gücün kendisi olduğunu sanıyor" dedi.
 
 Açılış konuşmalarının ardından kurdelayı keserek film festivalini açan protokol heyeti stantları gezdi.
Festivale davet edilen kuruluşlar arasında Zeynebiye Tv temsilcileri de katıldı. Zeynebiye Tv açmış olduğu stanta ilgi büyük oldu.
 
Festivalin kapanış oturumunda konuşan İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Kurumu genel müdürü İzzetullah Zergami, İslam ülkeleri radyo televizyon kuruluşlarının  müslümanların birliğinin güçlendirilmesi ve dünyada islamofobia ile mücadele etmelerinin zaruri olduğunu söyledi.
 
Zergami, Tahran'da düzenlenen İslam ülkeleri Radyo Televizyon Kuruluşları Toplantısı ve Birlik Festivali'nin  kapanış merasiminde yaptığı konuşmada,  siyonistler ve emperyalistlerin tuzak ve komploları karşısında müslüman milletleri birleştirmenin  ve dünyada İslam'ın yayılması karşısında  düşmanların  yürüttükleri İslamofobi ile  mücadele etmenin  İslam ülkeleri radyo televizyon kuruluşlarının en asıl görevleri olduğunu söyledi.
 
İslam ülkeleri radyo ve televizyon kuruluşlarının İslam dininin doğru tanıtımı için çalışmalarının da zaruretine temas eden Zergami, Soğuk Savaş Dönemi'nin sona erdiğini  ama dünyada onun yerini Amerika'nın liderliğindeki dünya kapitalizmi ve emperyalizminin İslam dünyasına karşı düşmanlığının yer aldığını  belirtti
http://www.caferider.com.tr/iran-da-uluslararasi-film-festivali_h7328.html