28-09-2012 tarihinde eklendi
Rus Mahkemesi Skandal Filmi Yasakladı
Rusya komünikasyon dairesi ise mahkeme kararını beklemeden erişime sınırlandırma çağrı yaptı

 

 Çeçenistan Ulusal Politika, Basım ve Enformasyon Bakanı Murat Tagiyev’in gazetecilere bildirdiğine göre Groznıy şehri Leninskiy İlçe Mahkemesi, “Müslümanların Masumiyeti” adlı tartışmalı filmin aşırılıkçı olduğunu kabul etti.
 
Kanunlara göre bir Rusya mahkemesinin herhangi bir aşırılıkçı materyalleri yasaklaması durumunda bu karar tüm ülkeyi bağlar.
 
Perşembe günü, Kuzey Kafkasya’daki GSM operatörleri, Hz. Muhammed hakkında Amerikan amatör yapımı “Müslümanların Masumiyeti” filmine ve YouTube sitesine erişimi sınırlandırdılar. Daha önce de Çeçenistan ve Dağıstan dâhil birçok bölgede internet hizmeti sağlayıcıları, filmin bulunduğu sitelere erişimi sınırlandırdı.
 
Film, Müslüman ülkelerinde büyük yankı uyandırarak yoğun protesto gösterilere neden oldu. Moskova’nın Tverskoy Mahkemesi, savcılığın bu filmi aşırıcı olarak kabul etme talebi ile ilgili duruşmayı 1 Ekim tarihinde gerçekleştirecek.
 
Rusya Komünikasyon Denetleme Dairesi ise Rusya’daki iletişim operatörlerine, mahkeme kararı beklemeden abonelerin bu filme erişiminin engellenmesi çağrısını yaptı.
http://www.caferider.com.tr/rus-mahkemesi-skandal-filmi-yasakladi_h7380.html