01-10-2012 tarihinde eklendi
Gürcistan Muhalefeti de Sokaklardaydı
Batı yanlısı yönetime ateş püskürdü

  Milyarder Bidzina İvanişvili'nin seçim bloğu ''Gürcü Rüyası'', yaklaşan seçimler öncesinde Tiflis'in Özgürlük Meydanı'nda ve Gürcistan'ın ikinci büyük şehri Kutais'te on binlerce insanın katıldığı mitingler düzenliyor.

 
Yerel basın-yayın organlarının aktardığı bilgilere göre Tiflis'te 100 binden fazla insan bir araya geldi.
 
Pazartesi günü Gürcistan'da parlamento seçimleri yapılacak. ''Gürcü Rüyası'' adlı koalisyon, iktidarı elinde bulunduran END (Birleşik Milli Hareket) adlı partinin en büyük rakibi.
 
Cumartesi günü Tiflis sokaklarında hareketlilik vardı. Dört büyük semtten gelen katılımcılar Özgürlük Meydanı'nda buluştular. Sahneye ilk olarak çıkan ''Gürcü Rüyası''nın lideri İvanişvili mitinge katılan herkese teşekkür etti ve ''Gürcistan'ı korku ve şiddetin hüküm sürmediği demokratik bir ülke haline getirme'' sözü verdi.
 
Bazı Gürcü sanatçılar mitinge destek amaçlı olarak sahneye çıktılar. Tiflis'in yanı sıra, Kutais'te de Saakaşvili karşıtı gösteriler düzenlendi.
 
Cuma günü, iktidar partisi END Tiflis'in merkezindeki Dinamo stadyumunda 60 bin kişilik büyük bir miting düzenlemişti. Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ise Cumartesi günü Poti şehrinde bir miting düzenledi ve seçimlerin Gürcistan'ın geleceğini belirleyecek nitelikte olduğunun altını birkaç kez çizdi. Saakaşvili, ''iktidara talep olanların son 9 yılda kurulan her şeyi yok etmeye niyetli olduklarını'' vurguladı.
http://www.caferider.com.tr/gurcistan-muhalefeti-de-sokaklardaydi_h7388.html