01-10-2012 tarihinde eklendi
Katar'ın Önerisine Mısır'dan Destek
Biz buna hazırız

 

 Suriye krizine son vermek için Arap ülkelerinin askeri müdahalede bulunması yönünde Katar'ın gündeme getirdiği öneri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Abdulfettah, konu hakkında Katar ve Türkiye ile görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.
 
Suriye'ye yabancı müdahaleye kesinlikle karşı olduklarını tekrarlayan Abdulfettah, Arap ülkelerinin muhtemel müdahalesinin sınır ve hedeflerinin ise önceden açıkça belirlenmiş olması gerektiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde Mısır ile Katar arasında bazı görüşmelerin gerçekleşeceğini söyleyen Abdulfettah, Kahire'nin Arap askeri müdahalesi konusunda Türkiye'den destek isteyeceğine işaret etti.
 
Abdulfettah, Mursi'nin Ankara'da Türk yetkililer ile yapacağı görüşmelerde bu konunun da gündeme gelebileceğini kaydetti. Mursi'nin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından sonra Suriye politikasını netleştiren Mısır, Beşşar Esed rejiminin kesinlikle gitmesi gerektiğini belirtiyor. Mısır, Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra gücü eline geçiren Yüksek Askeri Konsey döneminde Suriye konusunda net bir tavır takınmaktan çekinmişti. Mısır'ın da Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın safına geçmesinden sonra Arap dünyasından Suriye'ye yönelik baskıların daha da artması bekleniyor.
 
Suriye konusunda en şahin görüşleri dile getiren Katar ve Suudi Arabistan, aylardır Suriye'ye yönelik BM öncülüğünde Libya benzeri bir askeri operasyon düzenlenmesini talep ediyor. Son olarak New York'taki BM Genel Kurulu'nda konuşan Katar Emiri Hamad Bin Halife El-Sani, Suriye'ye Arap ülkelerinin askeri müdahalede bulunması gerektiğini belirtmişti.
http://www.caferider.com.tr/katar-in-onerisine-misir-dan-destek_h7395.html