02-10-2012 tarihinde eklendi
Rusya: El- Arabiya'nın Yalanlarına Alıştık
Rusya Türk uçağının düşürülmesinde Rusya bağlantısını yalanladı

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, El-Arabiya Kanalı’nın Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağının geçtiğimiz Haziran ayında Suriye üzerinde düşürülmesinde Rusya’nın parmağı olduğunu öne süren haberini saçma olarak değerlendirdi.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Aleksandr Lukaşeviç’in basın kuruluşlarının yönelttiği konuyla ilgili soruya verdiği ve bakanlığın resmi internet sitesinde Pazartesi günü yayınlanan cevapta, ‘Bu saçmalığı yorumlamak bile yersiz. Ama maalesef bunu yapmak gerekiyor’ dedi.
 
Aleksandr Lukaşeviç’in açıklamasında, ‘Maalesef dünya, bir dizi Arap basın yayın kuruluşu tarafından çoğu kez Suriye’de olup bitenler hakkında yayınlanan insafsız ve aleni yalanlara alıştığı’ belirtiliyor.
 
Aleksandr Lukaşeviç sözlerine şöyle devam etti: “Tabi ki bu kuruluşların yayın politikalarına müdahale etme hakkını kendimizde görmüyoruz. Ancak, yine de Rusya karşıtı uydurma haberleri yazanlara ve haberleri sipariş verenlere ahlaki ilkeler hakkında olmasa da kendi profesyonel duruşları hakkında daha fazla düşünmeyi tavsiye ediyoruz”.
 
El Arabiya tarafından Türk uçağının düşürülmesi hakkında sunulan belgeye değinen Aleksandr Lukaşeviç, bu konunun figüranları arasında sadece Rusya değil, aynı zamanda İran, Hizbullah, Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Suriye Başkanı Beşar Esad ve Suriyeli Tuğgeneral Bassam diye birinin bulunduğunu belirtti.
 
Aleksandr Lukaşeviç, televizyon kanalı tarafından sunulanların, Rusya basın yayın kuruluşunun birinin resmi internet sitesinden dahil olmak üzere El Arabiya tarafından ele geçirilen sözde istihbarat bilgilerine dayandığını belirtti.
 
A.Lukaşeviç, ‘Sahte belgeyi hazırlayanların ‘gizli planlardan’ ilgili amblemi çıkartmaya dahi özen göstermediklerini’ belirtti.
 
http://www.caferider.com.tr/rusya--el--arabiya-nin-yalanlarina-alistik_h7414.html