03-10-2012 tarihinde eklendi
'3D yazıcısında silah üretiliyor'


 

 İki boyutlu dijital çizimleri plastik ve metalden üç boyutlu nesnelere dönüştüren yazıcılar sanayinin gözdesi. Ancak üç boyutlu yazıcılardan silah da üretilebiliyor olması kaygılandırıyor.
 
Üç boyutlu yazıcılardan 80'li yıllardan bu yana araştırma-geliştirme kurumlarında ve sanayide yararlanılıyor. Başta mühendisler ve bilim insanları olmak üzere birçok uzman, bilgisayarda, dijital ortamda hazırladığı tasarımının çıktısını bu gelişkin yazıcılardan alıyor.
 
Almanya'nın Duisburg-Essen Üniversitesi uzmanlarından Andreas Wegner, üç boyutlu yazıcılarda kullanılan yöntemin "hızlı prototipleme" olarak tanımlandığını belirtiyor:
 
"Başlangıçta bilgisayar destekli bir tasarım programı kullanılıyor. Burada istediğiniz parçanın üç boyutlu modelini hazırlıyorsunuz. Sonra, bu model cihazın yazılımına yükleniyor. Burada katmanlara ayrılıyor ve cihaz parçayı katman katman işlemeye başlıyor."
'Yazıcıdan nasıl silah çıkarılır?'
 
Üç boyutlu yazıcılar yalnızca dişçilik, mimarlık, havacılık, ayakkabı sanayii gibi sektörlerde kullanılmıyor, fiyatı son yıllarda belirgin şekilde düşen bu teknoloji, yarı otomatik silah yapımında da kullanılıyor. Hatta bazı internet siteleri, üç boyutlu yazıcıdan silah üretimini bir rehber olarak sunuyor.
http://www.caferider.com.tr/-3d-yazicisinda-silah-uretiliyor-_h7434.html