06-10-2012 tarihinde eklendi
Cumhurbaşkanı Gül: İlişkileri Geliştirmemiz Önemli
Bölge barışı için Türk-İran ilişkileri önemli

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.
 
İran’ın Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Kalkınma Bakanı Yılmaz’ın da hazır bulunduğu kabulde ikili ilişkiler çeşitli yönleriyle ele alındı.
 
RAHİMİ: “TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN DAHA DA GELİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın selam ve iyi dileklerini ileten Rahimi, Türkiye ile ilişkilerin her alanda daha da geliştirilmesi konusunda İran üst yönetiminin görüş birliği içinde olduğunu bildirdi. Rahimi, ayrıca, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, dün Ankara’da üst düzey yetkililerimizle gerçekleştirilen temaslar hakkında bilgi sundu.
 
“TÜRKİYE İLE İRAN ARASINDAKİ İLİŞKİLER, BÖLGE BARIŞI AÇISINDAN ÖNEMLİ”
Cumhurbaşkanı Gül ise, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile İİT Olağanüstü Zirvesi çerçevesinde Ağustos ayında Mekke’de görüştüklerini hatırlatarak kendisine ve Dini Lider Hamaney’e selam ve iyi dileklerinin iletilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin iki ülke halkları ve bölgemizin barış, huzur, istikrar ve refahına katkıda bulunacak şekilde ilerletilmesini arzu ettiğimizi de dile getirdi.
 
http://www.caferider.com.tr/cumhurbaskani-gul--iliskileri-gelistirmemiz-onemli_h7474.html