09-10-2012 tarihinde eklendi
Başbakan Erdoğan Yine Muhalefeti Hedef Aldı
Bizim dış politikamızı anlayamazsınız

 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda  konuştu.
 
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında:
 
"Türkiye bölgesine ve dünyaya daha geniş bir vizyonla bakıyor. Dünyaya açılmakla değil, içine kapanmakla övünenler bizim dış politikamızı anlayamazlar. Sığ derede yüzmekten çekinenler engin denizlere açılmaya cesaret edemez. Türkiye Cumhuriyeti, 7 düvele meydan okuyanların omuzlarında yükseltmiştir.
 
Türkiye’ye komşu bir ülkeden silah doğrultuluyor, ateşleniyor insanlar yaşamını yitiriyor. Zalimin ağzıyla konuşuyor, bu nasıl bir izansızlıktır. Hatay ve Şanlıurfa’yı vatan toprağı saymıyorlar mı?
 
5 canımız gitti. Biz şimdi buna da sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Senin kanın, canın buna müsaade edebilir ama bizim canımız, kanımız buna müsaade etmez. 'Efendim bu tezkereyle dünyaya savaş açabilirmişiz.' O işin perde arkası. Açılır, açılmaz. Onu yeri zamanı geldiğinde konuşuruz.
 
Buralara yapılan saldırılar tezkereye gerekçe oluşturmuyor mu? Blöfün ne olup olmadığını zamanı gelince görürsün.
Suriye halkını düşman olarak görmüyoruz. Biz Suriye halkının yanındayız. Bizim anlayışımızda zulmü alkışlamak, zulmü sevmek yoktur. Türk dış politikasının belirlenmesinde mezhep konusu etkili olmamıştır. 'Arap Baharı' diye ifade edilen süreçte yönetimden düşenlerin çoğu Sünni.
 
Onlar sünni diye diktatörleri desteklemedik. Nükleer konusunda ABD’ye rağmen İran’ın yanında yer aldık. Önce aynaya bak; kimsin, nesin diye yüklendi.
http://www.caferider.com.tr/basbakan-erdogan-yine-muhalefeti-hedef-aldi_h7506.html