17-10-2012 tarihinde eklendi
İran Uluslararası Mahkemeye Gidiyor
İran Şura Meclisin'den Eutelsat uydusuna kınama

   İran  Şura meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu, Eutelsat uydu şirketinin Hotbird uydusu üzerinden İran Radyo-Televizyon yayınlarını durdurmadaki kanunsuzca girişimini uluslar arası mahkemeye taşıyacağını bildirdi.

İslami Şura meclisi haber ajansının bildirdiğine göre İran İslami Şura meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu dün konuyla ilgili bir bildiri yayınlayarak, "AB, öyle bir dönemde batılı medyada yüce İslam peygamberi (sav)e hakareti beyan özgürlüğü adı altında olumlu göstermektedir ki bizzat kendisi tüm uluslar arası ve demokratik esaslara ters düşecek davranışlarda bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

Bildirinin bir bölümünde, İran halkının, yaptırımlarda olduğu gibi AB'nin İran aleyhindeki bu girişimini de etkisiz bırakacağı ve bölgede yaşanan olaylarla ilgili gerçekleri tüm dünyaya yayacağını belirtmiştir.

AB'nin son İran karşıtı yeni yaptırım kararı ardından Eutelsat uydu şirketi Pazartesi günü İran Radyo-Televizyon yayınlarını Hotbird uydusu üzerinden durdurma kararı aldı.

http://www.caferider.com.tr/iran-uluslararasi-mahkemeye-gidiyor_h7599.html