18-10-2012 tarihinde eklendi
AB Yaptırımlarının Hiç Bir Hukuki Dayanağı Yok
AB’nin Yaptırım Politikasını Sürdürmede Hiç Bir Geçerli Nedeni Yoktur

  ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak; Avrupa Birliğinin, Suriye ve halkına yönelik katı ekonomik yaptırımlar uygulama politikasını sürdürmek için hiç bir geçerli nedeni olmadığını belirtti.

Kaynak; AB’nin tek taraflı olarak uyguladığı bu yaptırımların hiç bir kanuni yada ahlaki dayanağı bulunmadığı gibi uluslararası kanunlar ve misakla tamamen çeliştiğini belirtti.

AB’nin yaptırım politikasında aslı gerçeği olmayan dezenformasyon bilgilere dayandığına dikkat çeken Kaynak; AB ve ülkelerinin Suriye halkının çıkarlarını savunduğunu iddialarıyla tamamen çeliştiğini ifade etti.

Kaynak; AB’nin uyguladığı yaptırım politikasının, bazı Avrupa ülkelerinin Suriye'yi devlet ve halk olarak hedef alan silahlı terör gruplarına sağladıkları maddi, politik ve medya desteği zincirinin bir halkası olduğuna dikkat çekti.

AB’nin son olarak uyguladığı yaptırımların Suriye halkının günlük yaşamını ve lokmasını hedef aldığına vurgu yapan kaynak; Suriye halkının temel ihtiyaçlarını karşılayan bazı sektörleri de direk etkilediğini ekledi.

Kaynak; Suriye halkına hizmet eden enerji, bankacılık, ulaşım, taşımacılık ve sağlık gibi sektörleri hedef alan yaptırımlar uyguladığı bir zamanda Suriye halkının çıkarlarını savunduğunu nasıl iddia ettiğine dikkat çekti.

http://www.caferider.com.tr/ab-yaptirimlarinin-hic-bir-hukuki-dayanagi-yok_h7609.html