22-10-2012 tarihinde eklendi
Lübnan'da Tansiyon Yükseliyor
Cenaze töreni sonrası şiddet olayları meydana geldi

 Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Vissam El Hasan'ın cenaze töreni sonrası başkent Beyrut sokakları savaş alanına döndü.
 

Cenaze töreninden çıkan bir grup, Başbakanlık Sarayı'na girmeye çalıştı. Göstericilerin binaya girmeye çalışması üzerine polis olaya gaz bombasıyla müdahale etti.
Cenaze Töreninde konuşan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, saldırının komplo olduğunu ve aydınlatılacağını söyledi.

Cenaze töreninde, Başbakan Necip Mikati, İçişleri Bakanı Mervan Şerbil başta olmak üzere bakanlar, siyasiler ve aile yakınları hazır bulundu.
 

Suriye karşıtı El Hasan'ın ölümü nedeniyle ülkedeki Suriye karşıtı muhalifler günlerdir protesto gösterileri düzenliyor. Muhaliflere göre Lübnan, Suriye krizinin içine çekilmek isteniyor. Beyrut'taki Amerikan Üniversitesi'nden siyaset bilimi uzmanı Hilal Kashan, "Suriye ve Lübnan ikiz kardeş gibiler. Bir ülkede olay çıkınca, bunun diğerine de etkisi oluyor" diye konuşuyor.
 

Hükümete 'istifa' çağrısı
Bombalı saldırıda öldürülen İç Güvenlik Kuvvetleri Komutanı El Hasan'a yakın olan muhalefet,  hükümetin istifa etmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ise Başbakan Necib Mikati'nin istifa teklifini reddetti. Süleyman'a göre Mikati'nin istifası, ülkeyi istikrarsızlığa sürükleyebilir. Bunun üzerine Başbakan Mikati bir açıklama yaparak, asıl önceliklerinin Lübnan'ın güvenliği, istikrarı ve birliği olduğunu vurguladı.

http://www.caferider.com.tr/lubnan-da-tansiyon-yukseliyor_h7639.html