23-10-2012 tarihinde eklendi
Suriyelilerin Çoğunluğu Esad'ı Destekliyor
Brahimi Moskova’ya geliyor

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi’nin, bir hafta sonra Moskova’ya danışmaya geleceğini bildirdi. Bakan, Brahimi’nin, Cenevre bildirisinde yer alan ilkelere pratik bir boyut katacağı yönünde umudunu ifade etti.

Rusya Gazetesi ekibi ve okuyucuların sorularını yanıtlayan Lavrov, Suriye Başkanı Beşar Esad’ın, Hıristiyanlar dâhil Suriye’deki milli azınlıkların garantisi olduğunu ve Suriyelilerin çoğunun onu hala desteklediğini kaydetti.

Lavrov’a göre şu an, Orta Doğu jeopolitik haritasının yeniden biçimlendirme süreci sözkonusudur. Ve çoğu oyuncunun aklında Suriye değil de İran var. Lavrov, onların, İran’ı Beşar Esad gibi baş müttefikten yoksun bırakmak istediğini ekledi.

Lavrov, ayrıca, Suriye’deki muhalefetin sıkça teröre başvurduğunu kaydetti. Fakat uzun zamandır devam eden geleneğe ve kararlı uygulamalara rağmen Batı, bu terör eylemleri BM Güvenlik Konseyi’nde kınamıyor. Dışişleri Bakanı, bazı ülkelerin, Suriye’deki durumun normalleşmesini önlemek için çalıştığı görüntüsü çizdiğini vurguladı. Muhalefet silah, para ve manevi destek almaya devam ediyor.

Rusya tarafı, daha önce, Suriye’de devam eden şiddetin, dış güçlerin radikal muhalefeti Şam’la diyalogu reddetmesi için teşvik etmekten kaynaklandığını bildirmişti. Bu yüzden, Rusya Federasyonu, tüm dış oyuncuların, Suriye çatışmasının bütün taraflarına baskı yapılması ve onların eşzamanlı olarak silah bırakmaya zorlanması için çağrıda bulundu.

http://www.caferider.com.tr/suriyelilerin-cogunlugu-esad-i-destekliyor_h7653.html