29-10-2012 tarihinde eklendi
Nijerya'da Kiliseye Saldırı
El Kaide terörü bu kez Nijer'i vurdu

 Nijerya'nın kuzeyindeki bir Katolik kilisesinde dün (28 Ekim) meydana gelen bombalı intihar saldırısı sonucunda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı.

    Saldırı daha önce de benzer saldırıların yaşandığı Kaduna kentinin Malali mahallesindeki St Rita's kilisesinde gerçekleşti. Görgü şahitleri, patlamanın kiliseye doğru giden bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini belirtiyor. Patlama sonrasında kilise ağır hasar gördü. Patlamanın ardından kilisenin etrafı asker ve polis tarafından çevrildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.

    Patlamanın ardından bölgede yaşayan bazı Hıristiyanların ellerinde bıçak ve sopalarla Müslümanlara yönelik intikam saldırısı düzenledikleri iddia edilse de, yerel yetkililer bunu yalanladı.

    Öte yandan saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak terör örgütü Boko Haram daha önce de bu bölgede benzer saldırılar düzenlemişti. Boko Haram örgütü hükümeti devirmeyi ve Şeriat yönetimi getirmeyi hedefliyor. Daha önce kiliselere yapılan bazı saldırıları üstlenen örgüt, Haziran ayında Kaduna'da üç kiliseye saldırı düzenledi. Bu saldırıların ardından yaşanan olaylarda en az 50 kişi hayatını kaybetti.

http://www.caferider.com.tr/nijerya-da-kiliseye-saldiri_h7690.html