29-10-2012 tarihinde eklendi
Suriye'de Yaşanan Şiddetten Derin Üzüntü Duyuyoruz
Suriye'de siyasi yol, tek çözümdür

 Çin hükümeti, Kurban Bayramı süresince Suriye'de yaşanan şiddet olaylarının yol açtığı can kaybı nedeniyle derin kaygı ve üzüntü duyduklarını bildirdi.

    Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei bugün (29 Ekim) Beijing'de yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı sırasında Suriye'de ateşkesin sağlanamamasından kaygı duyduklarını söyledi. Sözcü Hong, yaşananların, Suriye krizinin güç kullanılarak çözülemeyeceği yolundaki kanaatlerini güçlendirdiğini belirtti. Hong Lei, sorunun sadece siyasi yollarla; tarafsız, barışçı ve uygun biçimde çözülebileceği kanısında olduklarını vurguladı.

    Sözcü Hong Lei, ilgili taraflardan, ülkenin ve halkın temel ve uzun vadeli çıkarlarını göz önünde buldurmanın yanı sıra, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi'nin ortaya koyduğu önerilere yanıt vererek; can kaybının artmasını önlemek için bir an önce ateşkes yapmalarını istedi.

    Kurban Bayramı süresince Suriye'de ateşkes sağlanamamış; şiddet olayları çok sayıda can kaybına neden olmuştu. Suriye hükümeti ve muhalifler, ateşkesi karşı tarafın ihlal ettiğini belirterek, birbirlerini kınadılar.

http://www.caferider.com.tr/-suriye-de-yasanan-siddetten-derin-uzuntu-duyuyoruz_h7702.html