03-11-2012 tarihinde eklendi
Hac Organizasyonu Başkanları Mekke'de Buluştu
Mekke’de İslam dünyasını buluşturan davet

 Kutsal topraklarda bulunan dünyanın çeşitli ülkelerinden hac organizasyon başkanları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Mekke’deki davetinde bir araya geldi.

Mekke'deki Hac Organizasyon Merkezi'ndeki yemeğe Filistin'in Gazze yönetiminden Din İşleri ve Vakıflar Bakanı İsmail Said Rıdvan, Evkaf Bakan Yardımcısı Hasan es-Seyf ile Batı Şeria yönetiminin Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Mahmut Sıtki El Hebbaş'ın yanı sıra İran, Pakistan, Çin, Somali, Irak, Bulgaristan, Sudan, Sırbistan, Endonezya, Bangladeş, Arnavutluk, Abhazya, Tacikistan, Yunanistan, Ürdün, Kırgısiztan, Gümülcine ve Keşmir'den de müftü ve din adamları katıldı.

Yemekte davetlilere Arapça seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hac organizasyon başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hac hizmetlerinde tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 33 yıldır hac ve umre hizmeti sunduğunu ve hac organizasyonu düzenleyen kurumlar arasında işbirliğinin çok önemli olduğunu belirten Başkan Görmez, şunları söyledi:

“Haccın amaçlarından bir tanesi de Müslümanların birbiriyle tanışması, Allah’a ve Peygamberine iman eden mü’minlerin buluşmasıdır. Biz de sizlerle, Mekke-i Mükerreme’de, vahyin inmiş olduğu yerde buluştuk. İslam kardeşliğini pekiştirmek için hac organizasyonu düzenleyen kurumların birbirlerini ziyaret etmeleri ve hac hizmetlerini sunarken karşı karşıya kaldıkları sorunlara çözüm aramaları gerekmektedir.”

Haccı, insanın kendisine, ebedî âleme, İslâm tarihine, kardeşlerine ve Rabbine olmak üzere iç içe geçmiş beş yolculuk olarak değerlendirdi.

http://www.caferider.com.tr/hac-organizasyonu-baskanlari-mekke-de-bulustu_h7751.html