07-11-2012 tarihinde eklendi
Suriye'nin Güven ve İstikrarı Tüm Bölgenin Çıkarınadır
Suriye yetkilileri ve halkının dış müdahale olmadan iç problemlerini çözmeli

 İran İslam Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Suriye'de güven, istikrar ve barışın sağlanmasının bütün bölge ülkelerinin çıkarına olacağını belirtti.

Laricani dün, Suriye'nin Tahran Büyükelçisi Dr.Hamid Hasan’ı İran’daki görevinin sona ermesi münasebetiyle kabulü sırasında,Suriye yetkilileri ve halkının dış müdahale olmadan iç problemlerini çözmesine yardımcı olmak için gereken şartların sağlanması gerektiğini söyledi.

Laricani, Suriye’yle İran arasındaki yakın işbirliğini her alanda geliştirmek için İslam Şura Meclisinin kapsamlı desteğini vurguladı.

İran’daki diplomatik görevi süresince Suriyeli Büyükelçinin çabalarını öven Laricani harcadığı geniş çabaların ikili ilişkilerde yeni hava yarattığını ve iki ülkeyi bir çok alanda işbirliğine taşıdığını ifade etti.

Kendi yönünden Büyükelçi Hasan, bölge ve uluslararası tarafların Suriye dahilinde kaosu yayma ve güvensizlik ortamının hüküm sürmesine çaba harcadıklarını, teröristlerin ve ülkeye geçirdikleri silahlar kanalıyla Suriye halkına karşı bir çok katliamlar işlediklerini belirterek, İran’ın geçen yıllar boyunca Suriye halkının yanında durduğunu söyledi.

http://www.caferider.com.tr/suriye-nin-guven-ve-istikrari-tum-bolgenin-cikarinadir_h7795.html