12-11-2012 tarihinde eklendi
ABD'İnsansız Hava Aracı İran Hava Sahasına Girmişti
Aracın göreve casusluktu

İran Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı General Emirali Hacızade şehir Tehrani Mukaddem için düzenlenen anma merasiminin kulisinde muhabirlerle konuşurken “ABD’nin pilotsuz casusluk uçağı, Buşehr eyaletinin güney sahilleri ve böylece İran’ın hava sahasına girmişti. Fakat İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu savaş uçaklarının zamanında müdahalede bulunmaları üzerine kaçmak zorunda kaldı”

Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre, General Hacızade daha sonra “Amerikalıların kendilerinin ifadelerine göre, ABD’nin “NQ-1” model söz konusu pilotsuz uçağının görevi, istihbarat bilgileri toplamaktı. Yani casusluk” ifadesini kullandı.

Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı General Hacızade ayrıca “Bu uçak Hark adası etrafında dolanıyordu. Buna göre, NQ-1’in askeri hedeflerin yanı sıra Hark adası ve petrol gemilerinin gelip gitme durumları konusunda da bilgi toplamakta olduğunu düşünüyoruz” dedi.

General Hacızade daha sonra “Biz kendi ulusal menfaatlerimizden asla taviz vermeyiz. Düşman kırmızı hattımızı aşar da böyle bir durum yine tekrarlanırsa, bu kez bizim tepkimiz daha şiddetli olacaktır” uyarısında bulundu.

http://www.caferider.com.tr/abd-insansiz-hava-araci-iran-hava-sahasina-girmisti_h7834.html