13-11-2012 tarihinde eklendi
Tarihi Buluşma
CAFERİDER heyeti Cumhurbaşkanıla görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz başkanlığındaki Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği heyetini Çankaya köşkünde kabul etti.

Cumhuriyet tarihinde Caferi toplumu, kurumsal anlamda ilk kez Çankaya köşkünde kabul ediliyor.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Başkanlığındaki CAFERİDER heyetinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildiği görüşme oldukça sıcak ve samimi bir havada gerçekleşti.

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç şunları söyledi: Bizleri kurumsal anlamda kabul eden Cumhurbaşkanımız Gül’e yürekten teşekkür ediyorum.   
Başta onursal başkanımız olmak üzere heyetimiz çeşitli konularda Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi sunduk. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.
Konu başlıklarıyla ifade edecek olursak şunlar görüşüldü:

Ulusal ve uluslararası gündeme ilişkin konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Caferi toplumunun yerel-bölgesel sorunları da gündem edilerek, çözüm önerileri ve beklentiler Cumhurbaşkanımıza arz edildi.   

Onursal başkanımız ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, güncel meselelere değinerek şunları söyledi:

Şii hilal diye İslam dünyasının kafası karıştırılmak isteniyor. Oysa asıl amaç, İsrail hilalini oluşturmak, Türkiye'nin İslam coğrafyasıyla bağlarını kesmektir. Iğdır-Mersin hattında bu maksada yönelik oyunlar oynanmaktadır.

Suriye konusunda endişelerimiz vardır. Bazı yaklaşımların milletimizin birliğine zarar verdiğini düşünmekteyiz.


Biz anayasa için yalnızca üç madde öneriyoruz: Adalet, eşitlik ve özgürlük.

Temsilde ve paylaşımda adalet, kanun karşısında herkese eşitlik, (fırsat eşitliği, inançlar konusunda eşitlik) düşüncede özgürlük.
 Kamu düzenine ve bir başka insana zarar vermediği sürece düşüncesinden, inancından dolayı kimse horlanmamalı, ötekileştirilmemeli.

Evrensel Aşura Matem Merasimi'ne teşrifiniz İslam dünyasında, özellikle Şia dünyasında son zamanlarda oluşan kırgınlıkları giderecek, aynı zamanda milli birliğimize büyük katkı yapacaktır.

Cumhurbaşkanımız ise birlik ve beraberlik uğrunda atmış olduğumuz faaliyetler konusuna değinerek önemli mesajlar verdi.
Kılıç: Sayın Cumhurbaşkanımız : “Sizlerin birlik ve beraberlik yönündeki çalışmalarınız son derece faydalıdır.

 Aşura Matem Merasimi Türk toplumunda yüksek beğeniyle karşılandı. Memleketin birlik ve beraberliğine verdiğiniz önem takdire şayandır. Sizin çalışmalarınız sayesinde bu ülkede Ehlibeyt tanınmış ve Ehlibeyt sevgisi çoğalmıştır

Memleketin sahipleri olarak, görüşlerinizi söylemeniz bir hak ve sorumluluktur.
Suriye'deki olaylardan ıstırap duymaktayız. Müslümanların potansiyeli kendi içinde eritilmek isteniyor. En büyük kaygım ve korkum Müslümanlar arasında mezhep çatışması çıkarılmasıdır dedi.

http://www.caferider.com.tr/tarihi-bulusma_h7840.html