14-11-2012 tarihinde eklendi
Medvedev'den Suriye Açıklaması
İsyancıya silah,Esad'a çekil çözüm yolu değildir

     Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev bazı ülkelerin Beşar Esad’ın derhal görevi bırakmasını talep ettiği ve isyancılara silah temin ettiği sürece Suriye topraklarında barışın olmayacağını belirtti.

Medvedev Finlandiya ziyareti arifesinde Finlandiya medya organlarına yaptığı demeçte “Bizim Suriye konusundaki tutumumuz iyi bilinmektedir. Biz bu çatışmalarda Cumhurbaşkanı Esad veya isyancıları, yayılan herhangi bir fikrin aksini dahil hiç kimseyi ve hiçbir şeyi desteklemiyoruz. Biz sadece birbirinize ateş açmak değil, oturup müzakere etmek zorundasınız diyoruz. Çünkü, bu en kötü senaryodur.” dedi.

Rusya Başbakanı sözlerine “Ama ne yazık ki, bazı devletlerin tutumu tek taraflıdır. Biri derhal görevi bırakmalıdır, diğerlerine ise silah temin edeceğiz. Biz bunun yanlış olduğunu, bu şekilde Suriye topraklarında hiçbir zaman barışın sağlanamayacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak devlet parçalanacaktır. Bu şekildeki örnekler Kuzey Afrika’da mevcuttur. Son iki yılda Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da gerçekleşen olayların hemen hemen hiçbiri barış ve huzur getirmedi.” ifadelerini ekledi.

http://www.caferider.com.tr/medvedev-den-suriye-aciklamasi_h7845.html