16-11-2012 tarihinde eklendi
Anneler Aliasgar Yasında Buluştu
Törende gözyaşları sel oldu

 Hazreti Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela Çölü'nde şehit edilişlerinin 1373.  yılında, Halkalı Aşura Meydanı'nda 24 Kasım'da gerçekleştirilecek ''Evrensel Aşura Matem Merasimi'' öncesi bebeklerin katılımıyla ''Hz. Ali Asgar Günü'' etkinliği yapıldı.

Zeynebiye Camisi'nin yanında düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Türkiye Caferilerinin lideri Selahattin Özgündüz, Aşura Günü'nün bütün Müslümanların ortak yası olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, bebekleri ve çocukları ile katılan kadınların da Ali Asgar'ın annesi Rubap Hatun'a başsağlığı için toplandıklarını ve onun yasını tuttuklarını söyledi. Özgündüz konuşmasında  hem ağladı hem de törene katılanları ağlattı.

Konuşmanın ardından Azerbaycanlı Ehl-i Beyt meddahı Seyid Talih Boradigahi'nin okuduğu mersiyeler törene katılanları gözyaşına boğdu.

Kenan beyazıt'ın Aliasgar şiiri de duygu dolu anlar yaşattı.


Törenin sonunda, kadınlar çocukları havaya kaldırarak, ''Ya Hüseyin ya lebbeyk'' diye bağırdı.

Törene katılanlar:  "Var olan dünyamızda görüyoruz. Çocuklar, masumlar, katlediliyor, öldürülüyorlar. Şunu demek istiyoruz. Çocuğun dini olmaz, ırkı olmaz, mezhebi olmaz. Çocuk çocuktur ve masumdur. Bu merasimleri tertiplemekteki gaye şudur ki ; çocuklar hiçbir yerde ölmesin" temennisinde bulundu.

Kadınlara, ''imam ihsanı'' olan meyve suyu dağıtıldı.
 Bazı bebekler de Ali Asgar'ın temsili beşiğine yatırılarak fotoğrafları çekildi. Törene katılan çocukların da anneleriyle birlikte ağladığı görüldü.

 

http://www.caferider.com.tr/anneler-aliasgar-yasinda-bulustu_h7856.html