18-11-2012 tarihinde eklendi
Suriye Ülema Birliğinden Filistin Açıklaması
Suriye Filistin halkının yanında olmaya devam edecek

 
 Suriye  Biladuşşam (Şam Diyarları) Ulemalar Birliği, İsrail'in ABD desteği ve Avrupa’nın onayı ile Gazze’ye yönelik barbar ve despot siyonist saldırısını keskin bir dille kınadı.

Birlik yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı bildirisinde; İsrail'in Gazze'ye saldırısını, kutsallıklar ve toprağa karşı aleni düşmanlık ve barbarlık zincirinin bir halkası olarak nitelendirdi. Saldırıyı uluslararası kanunlar ve insan haklarına aykırı olarak nitelendiren Birlik, özgürlük ve insan hakları iddialarında bulunanların tutumlarına işaret etti.

Birlik; uluslararası ve insani örgütleri İsrail'in saldırıları önünde adil bir tutum sergilemelerine çağırarak, Filistin halkının yanında olma ve İsrail'in saldırılarına son verme davetinde bulundu.

Filistinli grupları muhtelif bileşenleriyle İsrail saldırıları önünde saflarını birleştirmeye çağıran Ulemalar Birliği, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının vatan, devlet ve halk olarak Suriye'nin hedef alınmasına eş zamanlı olarak geldiğine işaret etti.

Birlik İsrail saldırılarının daha önceden hazırlanan dış ajandalar kapsamında geldiğini ifade ederek, Arapların ve Müslümanların merkezi davası olan Filistin davasını satan bazı yönetimlerin bu saldırıda parmakları olduğuna dikkat çekti.

Bir çok kez başta Suriye olmak üzere Şam diyarlarına yönelik komploların devam ettiğine vurgu yaptığını ifade eden Birlik; bu komplolarda tamamıyla Amerikan-Siyonist yapımı olan Kaide terör örgütünün yerine vurgu yaptı.

Birlik; hâla Suriyelilerin kanlarından doymayan Suriye komşularının tutumlarına dikkat çekerek, karanlık yolda yürümeye devam ettiklerini belirtti.

Biladuşşam Ulemalar Birliği bildirisinin bitiminde; Suriye'nin her şeye rağmen Filistin halkını tüm meşru haklarını kazanıncaya dek her trülü desteği vermeye devam edeceğinin altını çizdi.

http://www.caferider.com.tr/suriye-ulema-birliginden-filistin-aciklamasi_h7871.html