29-11-2012 tarihinde eklendi
Suriye Muhalefeti Moskova'da Buluştular
Görüşmeler başladı

  Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ‘İç’ Suriye Muhalefeti-Ulusal Koordinasyon Komitesi arasındaki görüşmelere Moskova’da başlandı. Hasan Abdel Azim’in başkanlığını yaptığı muhalifler misyonunda Kürt temsilciler de bulunuyor.

Devlet Başkanı Yakın Doğu özel temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un delegelerde yaptığı görüşme bundan önce tamamlandı.

Hasan Abdel Azim’in sözlerine göre Lavrov ile yapılan görüşme sırasında komite üyeleri Suriye’de meydana gelen olaylar hakkında Rusya’nın değerlendirmelerini dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak istiyorlar. Abdel Azim şöyle konuştu: “Nisan ayında Moskova’ya ziyaret yaptık. O zaman uluslararası kamuyounun krizden çıkış, silahı çatışmalara son verme ve barışçıl bir sürecin başlamasına yönelik arayışlarını desteklediğimizi açıklamıştık”.

Abdel Aziz sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Suriye’de şiddet ve cinayetlere nasıl son verilebileceği konusundaki kendi görüşlerimizi, ayrıca dış oyuncuların şiddetinin durdurulması için neler yapması gerektiğini dile getireceğiz”.

http://www.caferider.com.tr/suriye-muhalefeti-moskova-da-bulustular_h7944.html