05-12-2012 tarihinde eklendi
H.İslam Furuuddin Koç Vefat Yıldönümünde Anılacak
Anma töreni 9 Aralık Pazar günü Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camiinde yapılacak

 "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun"

Ömrünü ilme, hikmete, mensubu bulunduğu toplumun birliğine ve dirliğine adayan, İmam Sadık mektebinin güzide şahsiyeti, Zeynebiye hareketinin önde gelen âlimlerinden H.İslam merhum Şeyh Furuuddin Koç’un vefatının üzerinden tam bir yıl geçti.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Tahtakele  Zeyneb-i Kübra camiinde, Maharrem ayının dokuzuncu (Tasua) günü verdiği hutbe esnada beyin kanaması geçirerek  hastaneye kaldırılmış ve  bir hafta yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra,  Hakk'ın rahmetine kavuşarak sevenlerini gözyaşlarına boğmuştu.

Teşy"i cenazesine, başta Türkiye Caferileri Lideri olmak üzere, yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda meslektaşı ve binlerce seveni katılmıştı.
Vefat yıldönümü münasebetiyle 9 Aralık Pazar günü, büyük emek verdiği Tahtakale Hz. Zeyneb-i Kubra Camii'nde merhum için taziye meclisi tutulacak.

Değerli alim Merhum H. İslam Furuuddin Koç’un oğlu H.Ş. Ali Koç,  vefat yıl dönümü dolayısıyla sitemize yaptığı açıklamada: “Merhum babamın cenaze törenine, yurt içi ve dışından katılan ulemamıza, halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.  9 Aralık Pazar günü yıl dönümü münasebetiyle, Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camiinde vereceğimiz ihsan yemeği ve taziye meclisimize bütün âlimlerimizi ve camiamızı davet ediyorum dedi. Koç, Eğer hava şartları müsait olursa mezarlığa da topluca gitmeyi düşünüyoruz diye konuştu.

Camiamızın sevilen ve sayılan alimi merhum H.İslam Şeyh Fruuddin Koç’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine camiamıza tekrar başsağlığı diler, ruhunun şad, mekânının, Peyamber ve Ehli Beytinin yanı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz.
www.caferider.com.tr

http://www.caferider.com.tr/h-islam-furuuddin-koc-vefat-yildonumunde-anilacak_h7992.html