08-12-2012 tarihinde eklendi
Çin'den Siyasi Çözüm Çağrısı
Suriye'de ateşkes sağlanmalı ve siyasi çözüm süreci hızlandırılmalı

Çin'in Ortadoğu Sorunu Özel Elçisi Wu Sike, Suriye sorununun siyasi yolla çözüm sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Çin'in Ortadoğu Sorunu Özel Elçisi Wu Sike, dün (7 Aralık) Bahreyn'in başkenti Manama'da yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu Suriye sorununun siyasi yolla çözümü ve Suriye halkının önderliğinde yeni bir siyasi süreci hızlandırmaya çağırdı.

Wu Sike, şu an Suriye sorununun getirdiği olumsuz etkilerin bölgesel, hatta küresel güvenliğe ciddi tehdit oluşturduğuna işaret etti. Wu Sike, uluslararası topumun Suriye sorunu ortak elçisi Lahdar Brahimi'nin arabuluculuk çabalarına destek vermesi, uluslararası toplumda Suriye sorununun barışçıl yolla çözülmesi üzerinde varılan fikir birliğinin yerine getirilmesi ve ateşkesin bir an önce sağlanıp diyaloğun başlatılması gerektiğini söyledi.

Çin'in Suriye sorununda kişisel çıkar peşinde koşmadığını vurgulayan Wu Sike, Çin'in amacının, Ortadoğu bölgesindeki barış ve istikrar, Suriye halkının temel ve uzun vadeli çıkarları ile "BM Tüzüğü"nün amacı ve uluslararası ilişkilerin temel ilkelerini korumak olduğunun altını çizdi.

Wu Sike ayrıca, Çin'in Suriye'deki insani duruma yoğun ilgi göstererek, yurtdışındaki mülteciler de dahil Suriye halkına insani yardımlar sağladığını ve sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

http://www.caferider.com.tr/cin-den-siyasi-cozum-cagrisi_h8017.html