08-12-2012 tarihinde eklendi
Üçlü Buluşmadan Uzlaşma Çıkmadı
Brihimi: Önemli bir karar alamadık;ama sanırım durumun iyi olmadığı konusunda mutabık kaldık

    NBC televizyonunun haberine göre Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un bugün Dublin’de yaptıkları toplantıda Suriye konusunda anlaşmaya varamadı.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Dublin’de yapılan insan hakları bir konferans çerçevesinde bir araya gelmişti.

Bazı Batılı basın kuruluşları, Dublin’de yapılacak üçlü toplantıda Amerika ile Rusya arasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed aleyhine bir uzlaşmaya varılabileceği yönünde yorumlar yapılırken, NBC televizyonu, Lavrov ve Clinton arasında Suriye konusunda herhangi bir uzlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, “Önemli bir karar almadık; ama sanırım durumun iyi olmadığı konusunda mutabık kaldık. Ayrıca sorunun kontrol altına alınıp çözülebilmesine yönelik yaratıcı yollar bulabilmek için işbirliği yapmamız gerektiği konusunda uzlaştık” dedi.

http://www.caferider.com.tr/uclu-bulusmadan-uzlasma-cikmadi_h8021.html