03-01-2013 tarihinde eklendi
Ehl-i Beyt Gençliği Erbain Yemeğinde Buluştu


Hz. Abbas Destesi yöneticilerinden Aytaç Demirtekin'in sunuculuğunda gerçekleşen program, verilen ihsan yemeğinin ardından Ş. Hüseyin Çaça'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuran tilavetinin ardından Hz. Abbas Destesi Başkanı Kerbelai Şener Akpolat hoşgeldiniz konuşması yaptı.

Akoplat'ın ardından CGK Başkanı Orhan Özgündüz, gençliğin önemiyle ilgili yaptığı konuşmasında, birlik ve beraberliğin günümüzde gerekliliği ve her birliğin bir lideri olduğu, Türkiye'de bu birliği sağlayan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün etrafında oluşan birliğin örnek olduğunu söyledi.

Özgündüz'ün ardından Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan, Caferilerin geçmişte yaşadığı sıkıntılardan, bugün millet olarak Ehlibeyt sevgisinde yarıştığını söyledi.

Turan'ın konuşmasının ardından, Velayet Tv'nin kurucularından ve aynı zamanda Genel Müdürü olan Ayetullah Kazvini, Hz. Abbas (as)'ın adına düzenlenen bu meclise, hasta olmasına rağmen katılmaktan onur duyduğunu söyledi. Hz. Abbas (as)'ın faziletlerinden bahseden Ayetullah Kazvini, okuduğu Hz. Abbas mersiyesiyle meclisi gözyaşlarına boğdu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Ehlibeyt meddahlarının okudukları sinezanlarla İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için sinelerini dövdüler. Matem merasimi dualarla sona erdi.

http://www.caferider.com.tr/ehl-i-beyt-gencligi-erbain-yemeginde-bulustu_h8210.html