07-01-2013 tarihinde eklendi
''Gençlik Şühedanın İzinde'' anma yürüyüşü


'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor'' programı kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Kızılçubuk köyünden başlayan anma yürüyüşü, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde sona erdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, belediye başkanları, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Türkiye'nin farklı illerinden gelen çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve askeri birliklerle 7 kilometre yürüdü.

Kar yağışı altında Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu'nda yapılan anma yürüyüşü 2,5 saat sürdü. Burada tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Bakan Kılıç'ı, Hafız Hakkı Paşa rolünde Enver Paşa'nın ''Eğer Ben Savaşta Ölürsem'' adlı vasiyetnamesi ile karşıladı.
Bakan Şahin ve beraberindekiler, Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende anıta çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra, 9. Motorlu Tugay Komutanlığı'ndan bir subay, Sarıkamış Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Şahin, ''Bu millet gök kubbe var oldukça var olacaktır. Bu varlığın en büyük teminatı Türk askeridir, Mehmetçiktir'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, ''Şühedanın ayak izini takip ettik. Kahraman ecdadımızın yerine, onlara vekaleten 10 bin gencimizle şehadetlerini getirdik'' dedi.AA

http://www.caferider.com.tr/--genclik-suhedanin-izinde---anma-yuruyusu_h8236.html