07-01-2013 tarihinde eklendi
İran'dan Patriot Açıklaması
İsrail'in güvenliği içindir

 İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Patriot füze sisteminin Türkiye topraklarına konuşlanmasının, siyonist İsrail rejiminin korunması ve kollanması amacıyla yapıldığını bildirdi.

 İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, el-Minar televizyounna yaptığı açıklamada, NATO Füze savunma sistemlerinin Türkiye topraklarına yerleştirilmesiyle ilgili bir sorunun cevabında, "İran İslam cumhuriyeti şuna inanmaktadır ki batı ve NATO ülkeleri bu sistemleri İsrail rejiminin korunması amacıyla Türkiye topraklarına yerleştirmektedir. İsrail rejimi İran'a karşı muhtemel bir maceracılık peşinde olması durumunda batılı ülkeler ve NATO bu sistem sayesinde İsrail'i savunmayı planlıyorlar" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin kesinlikle İran'a yönelik her hangi askeri bir operasyona katılmayacağını ve kendi hava sahanlığının da İran aleyhine kullanılmasına izin vermeyeceğini ancak tüm bunlarla birlikte Tahran'ın, bu füze sistemlerinin kontrolünün Türkiye'nin elinde olmadığına ve NATO da olduğuna ve batılı ülkelerin bu sistemlerle ilgili kontrolü tam olarak kendi yetkileri dahilinde bulundurduklarına inandığını söyledi.

http://www.caferider.com.tr/iran-dan-patriot-aciklamasi_h8238.html