08-01-2013 tarihinde eklendi
Suriye'de Okulları, Hastaneleri Yakıp Yıkıyorlar
Yüksek öğretim kurumlarına verilen hasar 169 milyon 333 bin lira

 Suriye-Taşeron örgütlerin silahlı terör eylemleri neticesinde Yüksek Öğretim Bakanlığı ve ona tabi kurumların 30 Kasım 2012 tarihine dek uğradığı hasarın takdiri miktarı 169 milyon 333 bin lirayı buldu.

Yüksek Öğretim Bakanlığı yaptığı açıklamada; teröristlerin bakanlığa tabi olarak çalışan personelleri hedef almaları sonucunda 31 personelin şehit düştüğünü, 17 personelin yaralandığını ve 5 personelin kaçırıldığını belirtti.

Bakanlık teröristlerin ayrıca bakanlık bünyesinde çalışan 23 seyahat aracı, 18 pikap, 13 minibüs, 2 otobüs, 1 ambulans ve 1 kargo aracını gasp ettiklerini ifade ederken, 11 seyahat aracı, 3 ambulans aracı, 2 pikap, 8 minibüs, 3 otobüs ve 1 kargo aracını sabote ettiklerini ekledi.

 Teröristlerin yine bakanlık bünyesinde hizmet veren hastane, üniversite, enstitü, kurum ve binalara da saldırdıklarına dikkat çeken Bakanlık; bu kurum ve binalardaki teçhizat, cihaz ve gereçleri yağmaladıklarını ifade etti.

Yüksek Öğretim Bakanlığı teröristlerin saldırıları neticesinde Halep Kentindeki Kindi Hastanesinin hizmet dışı kaldığına dikkat çekti.

http://www.caferider.com.tr/suriye-de-okullari-hastaneleri-yakip-yikiyorlar_h8255.html