09-01-2013 tarihinde eklendi
Azerbaycan Ermenistan'ı Uyardı
Ermenistan'ın bu adımı tahribattır

 
 Azerbaycan hükümeti işgal altındaki topraklarda bulunan Hocalı havalanından yararlanılması konusunda Ermenistan hükümetini uyardı.

 Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev, "Ermenistan, Hocalı Havalimanı'nda yılbaşından itibaren ilk test uçuşlarını gerçekleştirecek mi?" sorusunu, "Herhangi bir tahribat nitelikli adımın sorumluluğu Erivan'a aittir ve bu tüm uluslar arası kurallara aykırıdır" şeklinde yanıtladı.

Abdullayev, "Azerbaycan tarafının konuyla ilgili tutumu ortada. Ermenistan'ın bu adımı tahribattır. Bu tür tahribatlar, uluslar arası mevzuata uygun olarak Azerbaycan tarafından önlenecek.

Abdullayev, Azerbaycan'ın, çeşitli uluslar arası teşkilatlarda ve AGİT Minsk Grubu Eşbaşkan ülkelerinde konuyu gündeme getirdiğini de belirtti.

"Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın bu tür yasadışı adımlar atmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum" ifadesini kullanan Azerbaycan dışişleri bakanlığı sözcüsü, söz konusu tahribat nitelikli adımlarla Erivan'ın, bölgeyi tehlikeye sokmakta olduğunu, Minsk Grubu'nun faaliyetine darbe vurduğunu, ayrıca, Yukarı Karabağ ihtilafının çözümüne yönelik müzakerelerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Azerbaycan'ın muhalefet ve itirazlarına rağmen sözde özerk Karabağ bölgesi başbakanı Ara Arotniyan, Hoca havaalanında test uçuşlarının yakında başlayacağını ve 3-4 aya kadar bu havalanın resmen uçuşlara hazır konuma getirtileceğini bildirdi.

http://www.caferider.com.tr/azerbaycan-ermenistan-i-uyardi_h8264.html